loveislikeyou

Alla inlägg under maj 2014

Av Elin A - 9 maj 2014 13:30

 

 


Tänkte snacka om min skola och min linje. 

 

Jag går på Katedralskolan i Skara. Om man ser till min skola så är det bara en sak jag vill klaga på. Det är maten. Den är värkligen inte bra. Men om man ser så är det bara en sak jag vill klaga på. Annars så tycker jag att det är en mysig skola. Det finnsa massa aktiviteter som man kan vara med i om man är kille kan man va med i MV men om du är tjej kan du va med i OP. Det är som 2 körer. Kan tyvärr inte många grupper som finns. Men det finns gupper som baker eller ser på film. Jag tycker det är kul att det finns mycker i skolan man kan göra. Det står mycket i tidningarna om att skolan gå back med pengar. Men jag tror att om de får fler pengar så skulle de gå bättre. Men de får inga sökningar för att de går back. Så det blir som ett ont hjul. 

 

Som ni vet så går jag på det estetiskaprogrammer teater. Jag hade aldrig spelat teater förut knappt stått på en sen. Tänkte berätta vad linjen går utt på och vad vi får göra i de olika åren. Jag går i ettan som otrolig nog snart är slut. På teatern så har vi inga förstälningar i ettan. I tvåan så har vi spökvandring på hösten vilket etterna får vara med och vara statister. Sedan kommer enmanstaeter där man får löra sig att stå ensam på scenen. Efter det finns det barnteatern som man får planera och göra själva. I trean så har man slutprudoktionen. Det är vårat gymnasiearbete. Där sammarbetar dansarna och teatrarna. 

 

Pöss och Kram<3


Av Elin A - 8 maj 2014 21:45

     

 

Idag så försov jag mig. Det är första gången på länge. Men det gick faktist bra endå. Jag kom med bussen men missade frukosten. 

 

Vi hade natonella prov i svenska skriva. Man fick sitta max i 3 timmar men jag satt inte ens i en timma. Men jag åt peparkaka. Jag skrev om att känna samhörighet. Det gick bra eller kändes så iallfall. 

 

Sedan hade vi lång rast väldigt lång eftersom jag var klar vid 9 och vi skulle inte på teatren föräns vid 12:30. Men jag hade kul endå. Satt med kompisar och kollade saker. 

 

Vi såg även på slutprudoktioen en gång till. Denna gången var den endå bättre enligt mig. 

 

På scouterna hade vi alla sinnens tårta. Då skulle våran tårta bedömmas i smak, lukt, känsel, hörsel och syn. För att få hörsel så la vi en mobil i tårtan. Vi viste att 2 av 3 dommare gillade sabaton så vi hade den som ringsignal och ringde mobilen när den skulle bedömmas. Det var super häftigt. Vårt tårta var garanterat godast. 

 

Pöss och Kram<3

Av Elin A - 8 maj 2014 10:00


Jag gillar inte skövde sjukhus pågrund av att min kompis har inte fått den hjälp hon behöver där. Jag har själv fått fel behandling där men inte så alvarlig som hon. Jag tänkte berätta om hennes historia där. 

 

Min kompis som är 17 år har problem med hjärtat. Hon insjuknades för 21 månader sedan. Hennes "normala" puls är på 125. Som hon har varit max på är 296 hon satt och pratade med en sköterska när detta hände. För er som inte vet ska en "normal" pusl vara på 65 i viloläge. Svimmar dalgligen. Sist jag var med svimmade hon och ramlade 7 trapsteg ner i stentrappa. Hon fick blåmärken och stukade handleden. Hon får ligga medvetslös hur länge som hälst utan att vi andra får ringa ambulans eller behöver någon vårdpesonal. Hon fick hjärnskakning och låg medvetslös i 2 timmar inne på akuten men blev endå hemskickad. 

 

Sjukhuset i skövde säger att detta är normal. Skövde har friskförklarat henne och anser att hon ska vara med på idrotten Att det inte är något fel på henne. Alla inom sjukvårde som ser hennes puls säger att detta är inte normalt tills de tittade i hennes jonal då är ju detta normalt. De stoppar en second opinion som betyder en annan bedöming. Min kompis familj fick hota med en mariaanmällan som intebär man anmäller sjukhuset och ansvarig läkare. Så nu har de äntligen fått sina remis till Drottningsilvia sjukhuset i Göteborg. Hon vet själv en behandling som kan få henne frisk på 2 veckor. 

 

Som ni vet så har jag själv varit hos Skövde på sjukhuset. Med min händer som ni säkert vet. Jag fick behandling med UVB ljus. Men det visade sig efter 9 veckors behnadling 2 gånger i veckan att jag fått en allergisk reaktion. Så fått behandling som jag är allergisk mot. Och nu kan de inte hjälpa mig om jag inte börjar om. Det årkar jag inte med. Jag tappa totalt fotfästet och tillit till sjukhuset. 

 

Vist jag fattar de har inte gjort allt dåligt för alla. Det är värkligen inte okej. Specigelt inte det med min kompis. Det är INTE normalt att svimma dagligen och en puls på 125 normalt. Iallafall inte enligt mig. 

 

Pöss och Kram<3


Av Elin A - 7 maj 2014 21:30

       

 

Idag var vi bara 10 perso i klassen. De andra var ju där men de hade nationella i språk. 

 

På idrotten körde vi lekar. Jag hade väldigt kul. Vi körde topsboll. Man har typ en stor topps och så ska man slå på en boll. Det jag tycker är kul med det är att alla är jänlika i den sporten eftersom ingen utövar den på fritiden. 

 

På matten hade vi ingen genomgång. Det är nog första gången det händer. Men jag jobbade på och lysnade på musik. Väldigt underhållande faktist. 

 

När jag kom hem fick jag veta att vi skulle till konsärhuset och se på när min syster upträdde. Så jag gjorde mig väldigt fin enligt mig. Det var väldigt kul att se på när min 8 åriga lillasyster sjunga med sin skola. 

 

När jag kom hem så fixade jag lite smått och gått inför nationella i morgon. Just nu snackar jag med min pojkvän i skype. 

 

Pöss och Kram <3

Av Elin A - 7 maj 2014 12:15

   

 


Tänkter diskutera vad som är bra och dåligt med att åka buss och tåg. 

 

Vad är bra?

Det är bra för miljön 

Sälskapet 

Man kan göra annat samtidigt. 

Om man inte har körkort så kan man endå ta sig överallt. 

Stora fönste svårt att bli åksjuk 

Bra buss kort 

 

Vad är dåligt?

Arga busschoförer 

Ta bort linjer 

Senna/instälda 

Oförkämda människor 

Självmord

Störmavbrott

Dålig luftkondichonering 

Höljud 

Man kommer inte exakt ditt man vill 

Dyrt 

 

Det är bra för miljön efter som de är många som kan åka i samma fordon så det blir minder avgaser. Det flästa busschorförerna är trevliga enligt mig men endel är otrevliga. Men jag tror att det är så för att resenärerna kan va otrevliga. Detta med att man kan göra annat samtidigt utnyttjar jag. Jag brukar plugga på bussen. Och med detta så behöver jag inte plugga lika mycket hemma.

 

Jag tror att om flera personer åker buss så kommer det så kommer det bli mer skärpning med tider och mera bussar. Det går ganska dåliga bussar hem till mig efrån skolan men om fler åkar tror jag att det. Jag har åkt buss sedan jag gick i förskolan. Så jag har alltid åkt buss. Tåg är oxå smidigt efter som det går snabbare än bil. 

 

Vist det är gansk höga priser för att åka. Men om man åker mycket kan man köpa andra kort. Jag har skolkort som jag fått från skolan eftersom jag åker buss hitt. Sedan har jag även fritidskort. Det har jag köpt för cirka 700. Men jag åker så mycker så jag känner in det på 3 månader. 

 

Pöss och Kram<3


Av Elin A - 6 maj 2014 21:30

       

 

Idag så var jag hos skolsyster innan skolan. Vi diskuterade massa saker. Bland annat att jag borde ta upp mina såvrighet på bloggen för att få folk att förstå. Så det kommer jag snart. Vi diskuterade även skolan och min gamla skola och mycket känslor. 

 

På historian gick vi igenom inför det kommande provet. Det gick bra men vi skulle se en 15 mins film i slutet av lektionen. Men när läraren kollade klockan så var det bara 10 min kvar. Men vi fick se på den stunden vi han.

 

På kultur och  idehistorian gick vi egenom 1900 talets konst. Kan ju säga såhär att vissa tavlor var finare än andra. Det var intresant att veta. Vi fick även veta hur det gick på provet när vi hade vikarie. Det var bara 2 som fick godkänt. Men vår lärare skulle fixa så att alla klarar godkänt endå. 

 

När jag kom hem så la jag mig i min sacosäck och såg på film. Det var väldigt mysigt. Somnade nog en stund det var väldigt skönt. Men har huvudvärk och super trött så ska nog sova snart. 

 

Pöss och Kram<3

Av Elin A - 6 maj 2014 09:15

 

Det ni ser här åvanför är mitt allra första inlägg. När jag löste mitt inlägg fick jag veta att jag tydligen haft en annan blogg. Men denna bloggTill och från dock. Jag frågar mig själv ofta varför jag bloggar och vad jag vill uppnå med det. Jag annser att bloggen är som en dagbok på internet. Det är ju både bra och dåliga sker med detta. Jag började blogga för att jag såg att min kompis hade en blogg. Det värkade kul att ha. Så vi startade en till mig. Jag tror även att jag bloggar för att jag inte snackar med så många människor men jag vill endå att folk ska veta vad som händer i mitt liv. Därför bloggar jag. 

 

Till något helt annat. Igår skrev jag ju att jag skulle ha en saning och utmaning video. Ni kan börja skriva saker men gör inte videon förens jag fått 500 läsare på en månad. Tänkte även försöka göra bok och film resensioner så ni får gärna skriva tips på det.

 

Pöss och Kram <3

Av Elin A - 5 maj 2014 21:00

     

 

Idag hade vi nationella prov i svensk lösförståelse. Jag hade med mig vindruver och vatten. Man kunde max sitta i  2 timmar. Man jag satt i cirka 1 timma. Men Jag tycker att läsförstelse är enkelt enligt mig. Jag löser någorlunda bra och fattar iallafall vad jag löste. Så de gick ganska hoppas det iallfall. 

 

Som tur var så var det inte lika varmt i klassrumet under matten idag. Vi hade en ganska lång genomgång. Det skumma var att mitt internet funkade inte i skolan föräns min lörare var tyst. Internet har varit super dåligt idag vet inte varför men de har varit dåligt. 

 

Under engelskan ska gjorde vi någon sorts hörövning som gick sådär. Men positivt var att vi fick sluta tidigate.

 

När jag kom hem så duschade jag sedan lade jag en sorts hårinpakning som satt i 3 timmar ungeför. Sedan sköljde jag av det. 

 

Just nu sitter jag i min sacosäck ( kan inte stava det) och ser på film och just nu snackar jag med min underbara pojkvän. 

 

Har ni några tips eller frågor som jag kan blogga om så får ni gärna säga till. Tänkte även när jag haft 500 läsare på en månad så ska jag ha en frågor och utmaningar video. Mer info kommer. 

 

Pöss och Kram <3

översätt

Presentation


Hej!
Namn: Elin A
Ålder: 18 år
Födelsedag: 1 Maj
Bor: Västergötland
Status: Upptagen
Läggning: Bisexuell
Gymnasium linje: Estet teater
Fritiden: Scouter, Gym, Pojkvän och kompisar.

Fråga mig

18 besvarade frågor

klocka

Följ mig gärna

 

 

Omröstning

Vad vill ni se mer om på min blogg?
 Åsikter
 om mig
 videos
 skolan
 musik
 mina intressen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Arkiv

upp

Pil 2

Sitting Pikachu Pokemon

Ovido - Quiz & Flashcards